Hoe werkt het?

Je boekt en betaalt je sterrensafari bij de receptie van Hartje Groen / Holenberg.com op een van de mogelijke avonden: Op de afgesproken avond met mijn apparatuur naar de Anna cabin (in de Vlinder-idylle.) In principe kunnen we daar aan de slag. Met een draagbare beamer vertel ik het verhaal met de focus van jullie keuze en daarna mag je zelf aan de slag met de telescoop. Heb je een digitale spiegelreflexcamera, neem die dan mee!

Ben je geen gast van de Holenberg of Hartje Groen en wil je me rechtstreeks boeken, lees dan nog even verder.

Tijden
Van Mei tot September is het pas laat donker, ik kom dan pas om 20:30-21:00 naar de cabin, zodat het donker genoeg is als je zelf aan de slag gaat. Van Oktober tot April kunnen we al rond 19:00 starten. In principe duurt een sterrensafari 90 minuten, of max 2 uur als ik jullie versteld kan doen staan.

Wie komt er op bezoek?
Zomaar iemand; Bas, getrouwd en vader van 2 kids. Vlakbij uit Schaijk. Een bekende van de initiatiefnemers van de Holenberg, die veel tijd stopt in deze interessante hobby. Gewoon kennis opgebouwd het behulp van NASA, veel boeken, Wikipedia, interessante Facebook-groepen, SpaceX, de Universtiteitsbibliotheek in Leiden en enkele musea die je hierover kunt bezoeken. Niet te moeilijke techniek erbij halen, gewoon mooie verhalen vertellen: verwondering over dingen waar je wellicht gewoon nog nooit zo over hebt nagedacht.

Alle foto’s die je op deze website ziet heb ik zelf gemaakt zonder al te dure of specialistische apparatuur; als ik het kan, kan jij het ook !