Hoe werkt het?

Je boekt je sterrensafari bij de receptie van holenberg.com en geeft liefst enkele mogelijke avonden door: ik zorg dan dat er een past en de receptie koppelt dit met jullie terug. Ik kom op de afgesproken avond met mijn apparatuur naar jullie cabin. In principe kunnen we daar aan de slag. Heel misschien kunnen we (met de buggy) naar het midden van de Maashorst rijden waar het nóg veel donkerder is: dan zie je meer! Met een draagbare beamer vertel ik het verhaal van jullie keuze en daarna mag je zelf aan de slag met de telescoop. De hele nacht als je wil: de volgende morgen hoef je deze pas weer voor 12:00 uur in te leveren bij de receptie. (Deze laatstgenoemde service hopen we binnenkort te kunnen aanbieden)

Tijden
Van Mei tot September is het pas laat donker, ik kom dan pas om 20:30-21:00 naar de cabin, zodat het donker genoeg is als je zelf aan de slag gaat. Van Oktober tot April kunnen we al rond 19:00 starten. In principe duurt een sterrensafari bij de cabin 90 minuten, of max 2 uur als ik jullie versteld kan doen staan.

Wie komt er op bezoek?
Zomaar iemand; Bas, getrouwd en vader van 2 kids. Vlakbij uit Schaijk. Een bekende van de initiatiefnemers van de Holenberg, die veel tijd stopt in deze interessante hobby. Gewoon kennis opgebouwd door NASA, Wikipedia, interessante Facebook-groepen, SpaceX, de Universtiteitsbibliotheek in Leiden en enkele musea die je hierover kunt bezoeken. Niet te moeilijke techniek erbij halen, gewoon mooie verhalen vertellen: verwondering over dingen waar je wellicht gewoon nog nooit zo over hebt nagedacht.

Alle foto’s die je op deze website ziet heb ik zelf gemaakt zonder al te dure of specialistische apparatuur; als ik het kan, kan jij het ook !